Ett område, två länder, tre kulturer

Många intresserade av Vaajma på stor inflyttarmässa

I mitten på januari visade projektet upp sig på de skandinaviska dagarna på Placement – en stor inflyttarmässa i Nederländerna. – Många av besökarna i vår monter var seriöst intresserade av att flytta till området. En familj ska till och med besöka Lierne under våren, säger Edith Valfridsson på Lierne kommune.

Det var Merete Gjertsås, Lierne Servicetorg, Inger Karine Aagård, Lierne Fritid, Edith Valfridsson, Bolyst Lierne, Erlend Hammer Hanssen samt Cathrine Reinemyr och Mante van den Heuvel från Strömsund som deltog i inflyttarmässan Placement i Nederländerna i mitten på januari.

Nyfikna besökare
Under två dagar visade de upp vad Vaajma-området har att erbjuda, pratade med nyfikna besökare samt höll ett föredrag om området inför fullsatta läktare. – Intresset för vårt område är stort. Många av de som kom fram och pratade hade redan börjat lära sig norska och hade kommit ganska långt i processen att emigrera. De flesta ville veta mer om bostadsmöjligheter, arbete och uppväxtförhållanden för barnen, säger Edith Valfridsson bolystkoordinator i Lierne kommune.

Familj besöker Lierne
Hon berättar att många av besökarna i montern redan varit i området som turister. En familj kommer under våren att besöka Lierne för att titta närmare på miljön och möjligheterna till bosättning.
– Det är naturen och våra omgivningar som lockar. Och en tryggare miljö för barnen att växa upp i. Vi kommer nu att fortsätta arbeta med och följa upp ßde kontakter vi fått på mässan, säger Valfridsson.

Placement är en stor mässa som årligen anordnar speciella skandinaviska dagar där alla kommuner i Norge, Danmark och Sverige kan delta för att visa upp sig. Målgruppen är holländare, belgare och tyskar som har planer på att emigrera.Tillbaka

Region Vaajma

Regionprojekt Vaajma

Jemtweb Webbyrå 2013