Ett område, två länder, tre kulturer

Kulinariskt äventyr i Vaajma

Regionprojekt Vaajma fortsätter att gräva där vi står. Under sommaren anordnades en fjällfiskefestival. Nu är det dags att gå från vatten till torra land och styra fokus till de många duktiga mathantverkarna i området. Nyligen har två nya bryggerier etablerat sig i området, Källarabryggeriet och Jormbryggeriet. Här finns också flertalet ost- och köttproducenter samt tunnbrödsbagare. Mellan den 17 och 20 oktober har de chans att visa upp sig lite extra under arrangemanget ”Kortreist mat i Vaajma”.

 

Spännande bredd

– Vi har en mycket spännande bredd på våra mathantverkare och kulinariska resor blir allt mer populärt. Här har vi en mycket viktig reseanledning som vi tycker är spännande att utveckla inför framtiden. Bland annat när det gäller paketering och marknadsföring inom Destination Vaajma, säger Anna Jonasson i turism- och näringslivsgruppen.

 

Matkulturresa anordnas 

Under helgslutet kommer det bland annat att anordnas en tredagars matkulturresa till olika mathantverkare inom Vaajma. Syftet med den är dels att lyfta fram området som besöksmål, dels att lära mer om den typen av paketering. Under dagarna kommer även mathantverkarna att bjuda på något extra. Bland annat blir det Viltafton på Li Vert´n och ”Mode och mat på samma fat” på Ullavillekulla.

Programmet fylls på kontinuerligt och kommer att finnas både här på hemsidan och på Facebook, www.facebook.com/vaajma

 Tillbaka

Region Vaajma

Regionprojekt Vaajma

Jemtweb Webbyrå 2013