Ett område, två länder, tre kulturer

Hon startar ny blomsteraffär i Gäddede

Susanne Wieloch har bott i Gäddede i åtta år och jobbade tidigare på elektronikföretaget Gelab. När hon blev varslad från företaget bestämde hon sig för att öppna en blomsteraffär. En sådan har inte funnits i Gäddede sedan början av 1970-talet.

– Jag är utbildad florist och jobbade som det i 17 år i Tyskland och Bremen där vi bodde tidigare. Nu såg jag tillfället att kunna öppna min egen butik här i Gäddede och det känns väldigt spännande, säger hon.

 

Stor efterfrågan

När Tidningen Vaajma får tag i Susanne har hon fullt upp med att färdigställa allt inför öppnandet den 1 juni. I butiken med namnet Isranunkel säljer hon pynt, snittblommor samt blommor både till hemmet och trädgården. Här går också att beställa blomsterarrangemang till bröllop, begravning eller andra speciella tillfällen.

– Från början var jag lite osäker när det gällde att starta eget, men nu är jag övertygad om att det kommer att gå bra. Vi har märkt av en stor efterfrågan och läget är bra precis i anslutning till ICA. Vi hoppas på kunder både från Sverige och Norge, säger Susanne.

 Tillbaka

Region Vaajma

Regionprojekt Vaajma

Jemtweb Webbyrå 2013