Ett område, två länder, tre kulturer

Frostviken toppar med ny satsning

”Bestig fem av Frostvikens toppar och var med på en utlottning med fina priser och andra upplevelser i Frostviken”. Den uppmaningen kommer Turistbyrån i Gäddede med i nya satsningen Toppkortet Frostviken.

Frostviken toppar med ny satsning


En riktigt härlig naturupplevelse väntar den som antar utmaningen som Turistbyrån i Gäddede uppmuntrar till i sommarens nya satsning, Toppkortet Frostviken.

Toppkortet Frostviken

Här gäller det att bestiga fem toppar i området, få en stämpel för att sedan ha chans att vinna fina priser och upplevelser. – Det finns liknande koncept i bland annat Åre och Arjeplog och kan de kan vi. Det är en rolig och annorlunda utmaning som dessutom visar upp något av det bästa vi har – den fantastiska naturen. Rejält med motion får man på köpet, säger Kicki Stenvall på Turistbyrån i Gäddede.

Näringslivet bidrar med priser

Det är topparna Munsfjället, Kalberget, Portfjället, Mesklumpen och Klumplidklumpen som ska bestigas. Längst upp på toppen finns en orienteringsstämpel som ska stämplats i ett speciellt kort. Tävlingen kör igång i juni och avslutas sista augusti. Då dras vinnarna i olika grupper beroende på hur många toppar som bestigits. Priserna skänks bland annat av det lokala näringslivet. I Lierne finns en liknande utmaning

Ny fisketävling

En annan satsning i sommar är en ny fisketävling där det enda som krävs för att få vara med är att lösa ett fiskekort som gäller på allmänna vatten. Här avslöjar Kicki att det ligger mycket fina priser i potten. Bland annat en fiskeweekend med helikoptertransport.

Till sist, hur många toppar har du bestigit?

– Haha, ingen än. Men det blir i sommar. Jag ska ju sätta upp alla orienteringsstämplar, säger Kicki Stenvall och skrattar.Tillbaka

Region Vaajma

Regionprojekt Vaajma

Jemtweb Webbyrå 2013