Ett område, två länder, tre kulturer

Dags för Førjuls-Martna i Nordli

Kanskje burde vi ha kommet lengre med dette etter flere års arbeid for samordning av Vaajma-området. Tidligere år har innslaget fra svensk side vært større.Lierne Fritid står som arrangør. Daglig leder, Inger Karine Aagård, er også leder i martnaskomiteen. Sammen med seg der har hun: Mona Hågensen, Oddny Aagård Aamo og Victoria Westberg.

 

Viser film

Programmet starter egentlig fredag kveld da Martine Grande viser film og leser fra boka si: Kakkerlakken med den stygge frakken… Og hovudet fullt av triste tanker. Dette skjer kl 18.00 på Lierne Folkebibliotek.

Lørdag åpner bodene som er lokalisert til Liernehallen og Nordli samfunnshus. ICA-butikken inngår også i ruta de oppsatte bussene kjører innom. I bodene fins det håndarbeid, bakervarer, klær og bøker.

 

Dans till Turkey Twisters

Lokale forfattere setter sitt preg på årets martna. Sigmund Kveli er på plass og forteller fra ”Pe-Torsaboka” fra kl. 10.30. Martine Grande har en presentasjon av animasjonsfilmen og boka om ”Kakkerlakken” fra kl 11.00. I tillegg er Lillian Fredriksen til stede med sin bok nr.2. Det blir også muligheter til å delta på et foredrag om grævfisk.

Dagen blir avsluttet med grævfiskaften på Li-Vert`n før det blir dans på Lierne samfunnshus til musikk av Turkey Twisters.

Ole Harald Kveli



Tillbaka

Region Vaajma

Regionprojekt Vaajma

Jemtweb Webbyrå 2013