Ett område, två länder, tre kulturer

Byggnationer i Gäddede

I början av sommaren ska nya omklädningsrum och duschar stå klara i anslutning till badet och skolan i Gäddede. En satsning på nära sex miljoner kronor. – Det kommer att bli väldigt fräscht och funktionellt, dessutom handikappanpassat, säger entreprenadledaren Lars Melander.

Av de gamla duscharna och omklädningsrummen vid badet och Frostviksskolan i centrala Gäddede syns inte ett spår. Sedan i december har det varit en byggarbetsplats, men nybyggnadens fasad ser nu mer eller mindre klar ut. Nu fortsätter arbetet på insidan, i början av april påbörjades arbetet med golven.

Allt blir i ett plan

Att allt nu blir i ett plan, istället för två som tidigare, är ett medvetet val. Hela bygget blir handikappanpassat och får en bättre planlösning. Under arbetets gång har projektgruppen tagit hänsyn till en del förslag och önskemål från de verksamheter som ska använda lokalerna. – Det är en satsning som betyder mycket för bygden. Bygget går på mellan fem och sex miljoner. Det är en stor del av kommunens totala budget för investeringar. Av dessa pengar är en miljon bygdemedel, säger entreprenadledaren Lars Melander.

Klart i juni

Hans uppgift är att ansvara för genomförandet av bygget som beräknas stå klart i mitten av juni. Hela ytan är på cirka 150 kvadratmeter och inrymmer två omklädningsrum med tillhörande bastur samt duschar. Den ena delen av utbyggnaden är en ”torr del” som leder till sporthallen. Den andra är en ”våt del” som leder till badet. Där har avfuktningsanläggningen bytts ut, även vattenreningen ska moderniseras.
– Badet kommer att tas i drift lagom till skolstarten i höst, säger Lars Melander.Tillbaka

Region Vaajma

Regionprojekt Vaajma

Jemtweb Webbyrå 2013