Ett område, två länder, tre kulturer

Bröllop och fiske – nu lanseras paketresor till Vaajma

"Vaajma ska vara ledande på upplevelser med personligt och naturligt värdskap".

Det är visionen för den ekonomiska föreningen Destination Vaajma som ägs av de fyra turistorganisationerna i området: Lierne Fritid, Røyrvik Fritid, Tillväxt Frostviken och Ansättfjällen. Området Vaajma, som ser ut som ett hjärta till formen om man tittar på kartan, är en destination som sträcker sig över två länder och tre kulturer. Något som kommer att lyftas fram i marknadsföringen.

 

Gemensam värdegrund

– I de lokala turistorganisationerna har man haft lite svårigheter med att locka besökare till sina respektive områden. Konkurrensen är tuff från andra områden som upplevs som mer lättillgängliga. Under Mitt-Skandinaviskt Regionprojekt och nu Regionprojekt Vaajma har vi medvetet jobbat hårt med att öka samarbetet och utbudet inom regionen. Nu har vi lyckats skapa en gemensam värdegrund att stå på när vi fortsätter arbetet med Destination Vaajma, säger Anna Jonasson, projektledare i turismprojektet.

 

Idéer inför framtiden

För en dryg månad sedan blev resegarantin för destinationen klar. En sådan måste alla som säljer eller marknadsför något som omfattas av resegarantilagen ha. En resegaranti är en kvalitetsstämpel som visar kunderna att leverantören är seriös.

– Nu kan vi på allvar börja marknadsföra våra paketresor vilket vi kommer att göra så fort som möjligt. Vi har redan olika bröllopspaket klara och till sommaren kommer vi att satsa på en Fjällfiskefestival samt fiskeresor med olika innehåll. Vi har många idéer inför framtiden, säger Anna Jonasson.

 

Personlig service viktig

Just nu sker bokning via telefon eller mejl, men det kan bli aktuellt med onlinebokning via hemsidan i framtiden.

– Vi ser stor potential inom natur- och vildmarksturismen, vi har unika tillgångar i området och ser samarbetet mellan Sverige och Norge som en fördel och inte som ett hinder. Vårt resmål ska erbjuda personlig service, lokalproducerad mat och kunniga guider i ett varierat paketutbud. Vi paketerar det som finns och analyserar sedan vilken marknad vi ska vända oss till. Många av resmålen i området har redan en kundkrets som vi kommer att fortsätta att bredda, säger Anna Jonasson.

 

Fotnot: Vill du boka ett paket: Ring 0045 (0)670-169 35 eller skicka ett mejl till info@vaajma.seTillbaka

Region Vaajma

Regionprojekt Vaajma

Jemtweb Webbyrå 2013